Er du klædt på til at tale finansiering med banken ?

Er du klædt på til at tale finansiering med banken ?

Jeg havde fornøjelsen, at tale om netop det emne ved en meget velbesøgt konference arrangerer af Københavns Erhvervshus og Sparringsparterne, her får du 3 af de råd som jeg gav deltagerne.

1) Fremstå forberedt og professionelt

Sørg for at være forberedt til mødet, det betyder, at alt relevant materiale som banken skal bruge, skal være fremsendt god tid i forvejen.

Er du ny kunde, så skal banken forstå din virksomhed og lære dig at kende, derfor er det afgørende du har en god virksomhedsbeskrivelse og forretningsplan.

Herudover skal du have orden i dine regnskaber, periodebalancer og et veldokumenteret budget, der beskriver dit finansieringsbehov.

Du kan med fordel fra start, selv levere en pakke med relevant materiale i form af regnskaber, revisions protokollat, budget med budgetforudsætninger m.m., det underbygger du har en stærk og troværdig økonomisk styring og så nedbringer det sagsbehandlingstiden, at banken ikke skal tilbage og bede om yderligere materiale.

Sørg for at være i god tid, det svækker bankens tillid hvis du først kommer den dag dit finansieringsbehov opstår. – Kort sagt forbered dig ordentligt

2) Troværdighed

Det er helt afgørende du er troværdig. Derfor vær ærlig, du kommer længere med selv at beskrive dine forretningsmæssige udfordringer, end at banken skal gætte sig til dem.

Overhold dine aftaler og vær realistisk

Demonstrer overblik over din økonomi, det styrker din troværdighed betydeligt.

Er du allerede kunde, så hold banken løbende opdateret på økonomiske resultater og hold gerne jævnlige møder hvor du orienterer om virksomhedens udvikling, inviter banken på besøg i virksomheden. – Banker hader at blive overrasket

3) Du kan godt forhandle med banken

Bankerne har rigtig meget likviditet og vil gerne låne ud, men alle banker har stor fokus på, at låne ud til de allerbedste kunder.

Det er en forudsætning, at du har orden i økonomien og så styrker det din forhandlingsposition hvis virksomheden har en stabil indtjening og cash flow, et godt kapitalgrundlag, attraktive følge forretninger som feks. valutahandel ellers fondshandel, at du stiller sikkerhed og hvis virksomheden er professionelt ledet, feks. med en professionel bestyrelse. Er forudsætningerne i orden, så kan du handle med banken ….. Men det kræver du har noget, at forhandle med

Har du brug for hjælp til optimering af din finansiering eller skal du have professionaliseret din bestyrelse – så ring nu på tlf. 20817421

Med venlig hilsen

Renè Lund Sørensen – lær mig at kende på https://renelundsorensen.dk